Verlaging maximum zoutgehalte in brood
De ministerraad heeft ingestemd met een aanpassing van het Warenwetbesluit waarmee het gehalte aan keukenzout in brood wordt verlaagd.

De verlaging van 2,1% naar 1,8% (in de droge stof) is een initiatief van de bakkerijsector en gaat in per 1 januari 2013.
Het kabinet is tevreden met deze reductie en vindt het een goed voorbeeld van zelfregulering door de sector. Het past goed binnen het kabinetsbeleid om het zoutgehalte in voeding te verlagen. Het is nu aan de rest van de levensmiddelenindustrie om dit voorbeeld te volgen.
Teveel zout
Het kabinet wil dat bij een normaal voedingspatroon mensen niet teveel zout binnen krijgen. Het grootste deel van de zoutconsumptie wordt veroorzaakt door bereide levensmiddelen.
Eind dit jaar wordt de voortgang hiervan bekeken. Bij onvoldoende resultaat overweegt het kabinet wettelijke normen in te stellen.
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
Steyr 6185 CVT
2014, P.O.A.
-
John Deere Tractor, compact 3046R (ZOB) #695953
Gebruikt, P.O.A.
-
Gianni Ferrari Turbo Grass 630
2022, P.O.A.
-
Lemken Cultivator (geen schijveneg) Karat 10 (SO) #25212
Gebruikt, P.O.A.
Vacatures
Campagne Marketeer
LTO Bedrijven - Wageningen, Nederland
Meewerkend voorman/-vrouw teelt
IBN - Beugen
Projectmedewerker biodiversiteit
Agrarische Natuurvereniging Oost Groningen - Vlagtwedde, Westerwolde
Medewerker Agrarisch Natuurbeheer
Agrarische Natuurvereniging Oost Groningen - Vlagtwedde, Westerwolde
Weer
-
Zaterdag21° / 14°30 %
-
Zondag21° / 14°95 %
-
Maandag18° / 13°90 %