Verlaging maximum zoutgehalte in brood
De ministerraad heeft ingestemd met een aanpassing van het Warenwetbesluit waarmee het gehalte aan keukenzout in brood wordt verlaagd.

De verlaging van 2,1% naar 1,8% (in de droge stof) is een initiatief van de bakkerijsector en gaat in per 1 januari 2013.
Het kabinet is tevreden met deze reductie en vindt het een goed voorbeeld van zelfregulering door de sector. Het past goed binnen het kabinetsbeleid om het zoutgehalte in voeding te verlagen. Het is nu aan de rest van de levensmiddelenindustrie om dit voorbeeld te volgen.
Teveel zout
Het kabinet wil dat bij een normaal voedingspatroon mensen niet teveel zout binnen krijgen. Het grootste deel van de zoutconsumptie wordt veroorzaakt door bereide levensmiddelen.
Eind dit jaar wordt de voortgang hiervan bekeken. Bij onvoldoende resultaat overweegt het kabinet wettelijke normen in te stellen.
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners



Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
JOHN DEERE X167 ZITMAAIER (BEN) #692697
Gebruikt, € 5.247
-
JOHN DEERE 3039R COMPACTTREKKER (HIL) #694696
Gebruikt, P.O.A.
-
New Holland T5.95 DualCommand
2012, P.O.A.
-
JOHN DEERE X167R ZITMAAIER (BRU) #692917
Gebruikt, € 5.644
Vacatures
Vertegenwoordiger M/V
KI Kampen - Dalfsen, Nederland
Administratief medewerker akker-, land- of tuinbouw
Wageningen University & Research - Wageningen
Meewerkend voorman/-vrouw teelt
IBN - Beugen
Weer
-
Maandag23° / 8°10 %
-
Dinsdag26° / 11°30 %
-
Woensdag25° / 14°20 %