Verlaging+maximum+zoutgehalte+in+brood
© Nieuwe oogst

Verlaging maximum zoutgehalte in brood

De ministerraad heeft ingestemd met een aanpassing van het Warenwetbesluit waarmee het gehalte aan keukenzout in brood wordt verlaagd.

De verlaging van 2,1% naar 1,8% (in de droge stof) is een initiatief van de bakkerijsector en gaat in per 1 januari 2013.

Het kabinet is tevreden met deze reductie en vindt het een goed voorbeeld van zelfregulering door de sector. Het past goed binnen het kabinetsbeleid om het zoutgehalte in voeding te verlagen. Het is nu aan de rest van de levensmiddelenindustrie om dit voorbeeld te volgen.

Teveel zout

Het kabinet wil dat bij een normaal voedingspatroon mensen niet teveel zout binnen krijgen. Het grootste deel van de zoutconsumptie wordt veroorzaakt door bereide levensmiddelen.

Eind dit jaar wordt de voortgang hiervan bekeken. Bij onvoldoende resultaat overweegt het kabinet wettelijke normen in te stellen.

Bekijk meer over:

Weer

  • Maandag
    18° / 11°
    20 %
  • Dinsdag
    15° / 10°
    70 %
  • Woensdag
    16° / 6°
    20 %
Meer weer