Subsidie voor fruithagenkwekers Flevoland

Landschapsbeheer Flevoland stelt geld beschikbaar voor grondeigenaren die fruithagen willen herplanten of de landschappelijke en ecologische waarde van hun hagen willen vergroten.

Subsidie+voor+fruithagenkwekers+Flevoland
© Landschapsbeheer Flevoland

De organisatie geeft hiervoor maximaal 1.250 euro subsidie en gratis beheer- en plantadviezen. Niet alleen fruittelers komen hiervoor in aanmerking, maar ook andere grondeigenaren in Dronten, Marknesse en Kraggenburg.

Herkenbaarheid

Veel fruitteeltbedrijven in deze regio zijn omgevormd tot akkerland en hagen zijn samen met de fruitbomen verdwenen. Door het rooien verdwijnt de beslotenheid die zo bijzonder is in Flevoland en daarmee verdwijnt ook de herkenbaarheid van dit landschap.

Landschapsbeheer Flevoland wil met het project ‘Fruitteelthagen’ een aanzet geven om dit fruitteeltlandschap te herstellen. Het project richt zich op alle grondeigenaren in de oorspronkelijke fruitteeltgebieden. Een voorwaarde is dat er hagen worden aangeplant van inheemse soorten.

Aanmelden

Belangstellenden voor het project dienen zich snel te melden, want subsidieaanvragen kunnen tot 14 februari worden ingediend.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer