Samenwerken met Duitsers bij energie

Nederland en Duitsland gaan meer samenwerken op het gebied van energie. Dat hebben minister Henk Kamp van Economische Zaken en de Duitse ministers Peter Altmaier en Philipp Rösler vandaag in Berlijn afgesproken.

Samenwerken+met+Duitsers+bij+energie
©

Beide landen gaan onderzoeken hoe het stimuleren van duurzame energie goedkoper kan. Ook wordt onderzocht hoe Nederlandse energiecentrales kunnen worden ingezet als er in Duitsland een tekort aan energie is, wanneer de wind niet waait of de zon niet schijnt.

Daarnaast willen de ministers de Nederlandse en Duitse markt beter op elkaar afstemmen en leren van elkaars ervaringen met energieprojecten. Zo heeft Duitsland meer ervaring met het duurzaam opwekken van energie dan Nederland.

Consument

'Meer samenwerking zorgt voor schonere energie tegen lagere kosten. Uiteindelijk profiteert de Nederlandse consument daarvan', zegt Kamp.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  6° / -6°
  10 %
 • Donderdag
  5° / -3°
  10 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  10 %
Meer weer