Hoogwater waarschuwing Rijkswaterstaat

Het Watermanagementcentrum Nederland van Rijkswaterstaat heeft een waarschuwing afgegeven voor hoogwater voor Den Helder en Harlingen. Naar verwachting gebeurt dat ook nog gebeuren voor Delfzijl.

Naar aanleiding van de verwachtingen van het KNMI heeft de Waterkamer van het Watermanagementcentrum Nederland besloten om het waarschuwingsbureau te bemannen.

Rijkswaterstaat heeft een waarschuwing voor het noordelijk kustgebied afgegeven. Dat is nodig omdat door de combinatie van harde wind en hoogwater het water op de noordelijke Noordzee wordt opgestuwd.

Waterschappen ingelicht

Het geven van een waarschuwing is de tweede trede in de systematiek van Rijkswaterstaat. In totaal zijn er vijf. Een waarschuwing betekent onder meer dat waterkeringbeheerders, zoals waterschappen, havenautoriteiten en provincies worden ingelicht.

Zij kunnen eventueel maatregelen treffen.

Hoogste stand

Het geven van een waarschuwing komt een enkele keer per jaar voor. In Den Helder zal rond 22 uur vanavond de hoogste stand worden bereikt van 2 meter boven NAP. In Delfzijl gebeurt dat in de nacht van woensdag op donderdag rond half drie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer