Dagelijks 400.000 broden weggegooid
Eén op de vijf sneden brood wordt niet opgegeten. Dagelijks gooien Nederlandse consumenten samen ruim 400.000 broden weg, blijkt uit berekeningen van Milieu Centraal.
Van rijst belanden zelfs twee van de vijf gekochte pakken in de vuilnisbak. De totale omvang van de voedselverspilling in ons land is volgens Milieu Centraal groot: 14 procent.
Het gaat dan om goed eetbaar voedsel en niet om klokhuizen, schillen en botjes. Mensen verspillen relatief veel rijst (38 procent), pasta (23 procent), aardappelen (23 procent) en brood (21 procent), weet de milieuorganisatie.
Lastig inschatten
De verspilling van rijst en pasta is relatief groot, omdat mensen lastig kunnen inschatten hoeveel ze ervan nodig hebben. Rijst en pasta nemen tijdens het koken namelijk veel water op, waardoor ze in volume toenemen.
De productie van rijst veroorzaakt veel uitstoot van het sterke broeikasgas methaan, geeft Milieu Centraal aan. Zo levert de jaarlijkse rijstverspilling van één persoon evenveel broeikasgassen op als twintig wasbeurten in de wasmachine.
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners



Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
Fendt 514 S4 ProfiPlus, Verkocht
2019, P.O.A.
-
T7.315 Heavy Duty New Generation PLM12
Gebruikt, P.O.A.
-
Gewichtblok 450 KG ECO
Gebruikt, P.O.A.
-
Toro Z-master Pro 8000
2018, P.O.A.
Vacatures
Toezichthouder Stikstof
Recruitment Marketeers - NL
Weer
-
Dinsdag23° / 10°10 %
-
Woensdag21° / 9°10 %
-
Donderdag20° / 9°10 %