Schenk: ganzenprobleem niet afschuiven

Het ganzenprobleem moet niet worden afgeschoven op de terreinbeherende organisaties die hun hekken nog niet openen voor de jacht. Dat vindt LTO Noord-voorzitter Siem Jan Schenk.

Schenk riep gisteravond de Groningse afdelingsbestuurders in Midwolda op om samen met de terreinbeherende organisaties als Natuurmonumenten met 'het G7-akkoord onder de arm' naar het provinciehuis van Groningen te gaan.

'Ook deze organisaties hebben het akkoord ondertekend. Hiermee geven ze aan dat ze jagers toestaan op hun terreinen', benadrukte de LTO Noord-voorzitter. Bovendien vinden de terreinbeherende organisaties de hoeveelheid ganzen in hun natuurgebieden niet acceptabel, stipte Schenk aan.

Winst

Dat er meer partijen verantwoordelijk zijn voor het akkoord noemt de LTO Noord-voorzitter juist winst. 'Anders loop je tegen meer weerstanden aan. We moeten nu aan de slag. De discussie heeft te lang geduurd.’

Portefeuillehouder flora en flauna Groningen Alma den Hertog zei nog geen geluid vanuit de provincie gehoord te hebben over de invulling van het akkoord. 'Het is van het allergrootste plan dat er concrete plannen op provinciaal niveau komen, binnen de kaders van het akkoord.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  30° / 14°
  10 %
 • Maandag
  30° / 15°
  20 %
 • Dinsdag
  30° / 16°
  30 %
Meer weer