NMV en NAV: ganzenakkoord werkt niet

Het akkoord dat is ondertekend door de G7 en de provincies is niet voldoende om de ganzenschade terug te brengen. Dat stellen de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV), de Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) en de jagersverenigingen KNJV en NOJG in een brief aan staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken.

NMV+en+NAV%3A+ganzenakkoord+werkt+niet
© Arno de Snoo

De vier partijen zijn het eens met doel om het aantal ganzen terug te brengen naar het niveau van 2005. Maar de middelen en de schadevergoedingen die in het G7-akkoord zijn afgesproken, zijn te beperkt om dat doel te bereiken, stellen zij.

Schadevergoeding

De boerenbelangenverengingen NMV en NAV willen een realistische schadevergoeding voor bedrijven met percelen die in de rustgebieden liggen. De grond zou daar minder waard worden en de pachtprijs zakken.

Meer middelen

De jagers willen ook buiten de nu ingestelde rustperiode kunnen jagen en meer middelen voor de jacht ter beschikking hebben. 'Alleen dan maken we een kans om het aantal ganzen naar het gewenste aantal te verminderen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 4°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer