Zonne-energie voor Delflandse boeren

Ruim veertig boeren in Midden-Delfland maken gebruik van de subsidie om zonnepanelen en zonnecollectoren te plaatsen. Dat is ruim twee derde van het totaal aantal melkveehouders in het veenweidegebied tussen Rotterdam en Den Haag.

Dat meldt gemeente Midden-Delfland op haar website. 'Al deze bedrijven zijn de afgelopen weken bezocht. Op basis van het eigen energieverbruik, de type bedrijfsvoering en de ligging van de stallen gaat elke boer de komende tijd bepalen of en zo ja welke investering in zonnepanelen of -collectoren interessant is.'

Kringloopboeren

De stimuleringsregeling voor zonne-energie is onderdeel van het programma Kringloopboeren Midden-Delfland, Tot 31 december 2013 kunnen boeren 25 procent van de kosten vergoed krijgen, tot een maximum van 5.000 euro voor zonnepanelen en 1.000 euro voor een zonneboiler. Er is in totaal 150.000 euro beschikbaar.

Levend

Wethouder Hans Horlings: 'Deze financiële bijdrage stelt boeren in staat een nog meer toekomstbestendige bedrijfsvoering op te bouwen. Bezoekers van het Midden-Delfland kunnen daardoor ook in de toekomst blijven genieten van een levend veenweidelandschap waarin de koe gewoon in de wei staat.’

Het geld voor de regeling komt uit de IODS-pot (Integrale Ontwikkeling Delft Schiedam). Als compensatie voor de aanleg van de A4 wordt de landschappelijke waarden in veenweidegebied verder versterkt. Eén van de projecten is een duurzaamheidsprogramma.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer