Kamer+veegt+bouwstop+geitenstallen+van+tafel
© Marion Roeleveld

Kamer veegt bouwstop geitenstallen van tafel

Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer heeft geen behoefte aan een landelijk verbod op uitbreiding en nieuwvestiging van geiten- en schapenbedrijven. Een motie die daarom vraagt, is vanmiddag verworpen.

De motie was vorige week ingediend door Esther Ouwehand (PvdD). Zij noemt het ‘onverantwoord’ geiten- en schapenbedrijven te laten uitbreiden ‘zolang niet duidelijk is hoe nieuwe humane besmettingen met de Q-koorts-bacterie kunnen worden voorkomen.’

Weinig steun

Bij de stemming gaven ook ChristenUnie, 50Plus en GroenLinks steun aan de motie. Dat is lang niet genoeg voor een Kamermeerderheid. Daarmee is het dringende verzoek om een uitbreidingsverbod van tafel.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  5° / 0°
  50 %
 • Maandag
  5° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  7° / 2°
  70 %
Meer weer