Stoppersregeling langer gedoogd

Varkensbedrijven die meedoen aan de stoppersregeling, krijgen tot 1 april 2013 de tijd om de vereiste emissiereducerende maatregelen uit te voeren. Verder maakte staatssecretaris Wilma Mansveld van I&M donderdag bekend voorlopig vast te houden aan het gedoogbeleid.

Door het uitstel met drie maanden krijgen de bedrijven extra tijd om stoppersmaatregelen in te voeren. Varkenshouders die gebruikmaken van de stoppersregeling, moeten vanaf 1 januari bij de gemeente melden welke maatregelen zij willen treffen.

Bedrijven kunnen hun maatregelen nu melden onder het gewijzigde Activiteitenbesluit dat per 1 januari 2013 in werking treedt, schrijft de staatssecretaris in de brief aan de Tweede Kamer.

Moeilijk uitvoerbaar

De verplichtingen voor stoppende varkensbedrijven blijven voorlopig gebaseerd op het gedoogbeleid van het Actieplan Ammoniak Veehouderij. Bij de voorbereiding van de regeling bleek al dat de maatregelen tot ingewikkelde en moeilijk uitvoerbare regelgeving zouden leiden. In het bijzonder voor kleine bedrijven, die tot nu toe niet onder het actieplan vielen.

'Door te kiezen voor voortzetting van het gedoogbeleid kan gemakkelijker worden ingespeeld op de wensen van het bedrijfsleven en kan beleid als dat nodig is, sneller worden bijgesteld. Ook biedt het gemeenten ruimte om in bijzondere situaties gemotiveerd af te wijken', zegt LTO-beleidsmedewerker Herman Litjens.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer