Europees+minder+peren+dan+verwacht
© Vidiphoto

Europees minder peren dan verwacht

In met name Italië, België en Portugal is de perenoogst nog lager uitgevallen dan verwacht tijdens het Prognosfruit Congres in augustus.

Italiaanse perentelers gingen in augustus nog uit van een productie van 717 miljoen kilo. Uit berichtgeving van De Fruitteeltkrant blijkt dat de oogstcijfers voor peren inmiddels naar beneden zijn bijgesteld naar 608 miljoen kilo. Dat is maar liefst 34 procent minder dan in 2011.

Ook in België is de uiteindelijke perenproductie lager dan verwacht. Volgens de laatste cijfers van de World Apple and Pear Association (WAPA) plukten onze zuiderburen dit jaar 235 miljoen kilo peren. Dit is 20 miljoen kilo minder dan de raming in augustus en 60 miljoen kilo minder dan in 2011.

Twee keer bijgesteld

Portugal stelde de oogstcijfers voor de tweede keer dit jaar naar beneden bij. Na de grote oogst van 2011 met 210 miljoen kilo werd in augustus 2012 de productie op 179 miljoen kilo geraamd. In september werd de productieraming bijgesteld naar 115 miljoen kilo en in november uiteindelijk naar 109 miljoen kilo.

Weer

 • Woensdag
  23° / 8°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  10 %
Meer weer