Schenk:'Boerennatuur volwaardige natuur'

'De nieuwe staatssecretaris heeft gelijk en ik hoop dat dit straks ook in zijn beleid zichtbaar is'. Met die woorden reageert LTO Nederland-voorman Siem Jan Schenk op uitlatingen van Co Verdaas over het verband tussen natuur en landbouw.

Schenk%3A%27Boerennatuur+volwaardige+natuur%27
© Nieuwe Oogst

In een radio-uitzending stelde de EZ-staatssecretaris dat 'de agrarische sector heel veel kan betekenen voor natuurbeheer in Nederland'.

De natuur heeft volgens hem de agrarische sector nodig. 'De tegenstellingen tussen natuur en landbouw zijn in de praktijk minder groot dan ze in de afgelopen jaren geweest zijn'.

Multifunctioneel grondgebruik

'Gelukkig heeft een toenemend aantal ondernemers door dat multifunctioneel grondgebruik volop kansen biedt en dat die 2 heel goed zijn te combineren', geeft Schenk aan.

De LTO-voorman is positief over de benadering die de nieuwe staatssecretaris kiest. 'Natuur en boeren zijn al eeuwenlang aan elkaar verbonden. Dat was zo en dat blijft zo.'

Praktijk

Boeren en tuinders werken elke dag met en midden in de natuur, ze hebben gevoel bij die natuur, stelt Schenk in zijn reactie. 'Boerennatuur is ook volwaardige natuur. Boeren kunnen meer dan menigeen denkt, kijk maar wat er al in de praktijk gebeurt.'

Hij verwijst naar het boek ‘Natuurlijk lukt het’, dat enkele jaren geleden gezamenlijk door LNV en LTO is uitgebracht.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer