Flevolandse boeren verkopen uit de schuur

3 biologische akkerbouwers in de Noordoostpolder hebben besloten hun producten die nog in de schuur zijn opgeslagen, rechtstreeks te verkopen aan consumenten. Voor hun biologisch-dynamische aardappelen, uien en wortels vragen ze 50 cent per kilo.

Flevolandse+boeren+verkopen+uit+de+schuur
© Eigen foto

Volgens de akkerbouwers Krispijn van den Dries, Michiel Vos en Anton van Vilsteren krijgen op deze manier zowel consument als boer een eerlijke prijs. De aardappelen, uien en wortels zijn te koop via de site van www.krispijn.orgKrispijn van den Dries. Van elke kilo verkocht product doneren de boeren 10% in vers product aan de voedselbanken in de grote steden.

Protest

De actie van de boeren is een vervolg op de Power to the Pieper-actie op de Dam in Amsterdam op 1 april. Van den Dries deelde toen aardappelen uit op de Dam als protest tegen het importeren van buitenlandse aardappelen, terwijl de schuren nog vol liggen met aardappelen van eigen bodem.

Nog niet eerder zijn volgens de 3 boeren zo vroeg nieuwe buitenlandse producten geïmporteerd, terwijl dezelfde binnenlandse producten nog volop aanwezig zijn. Deze import zet een forse druk op de verkoop van het binnenlands product. Prijzen kelderen of producten kunnen niet worden verkocht.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  6° / 2°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 2°
  75 %
 • Donderdag
  4° / 0°
  20 %
Meer weer