Flevoland treedt niet op tegen mestdrogerij

Provincie Flevoland gaat niet in op een verzoek tot handhaving tegen mestdrogerij Komeco in Ketelhaven (Dronten). Omwonenden hadden dit gevraagd op basis van de Natuurbeschermingswet 1998. Het bedrijf zou schadelijke stoffen uitstoten.

De omwonenden menen dat Komeco naast een omgevingsvergunning ook een vergunning moeten hebben vanwege de nadelige effecten van de uitstoot op het nabij gelegen Natura 2000-gebied Ketelmeer en Vossemeer.

Volgens de provincie is er echter geen sprake van een verslechtering van de leefomgeving van de soorten, waarvoor het Natura 2000-gebied is aangewezen.

Vermesting

Binnen het gebied zijn geen soorten die gevoelig zijn voor stikstofhoudende gassen of vermesting. Daarom vindt Flevoland een vergunning op basis van de Natuurbeschermingswet niet noodzakelijk.

Het Natura 2000-gebied Ketelmeer en Vossemeer ligt in provincies Flevoland en Overijssel en behoort tot het grondgebied van de gemeenten Dronten, Noordoostpolder en Kampen.

Handhaving

Omdat de effecten zich voordoen in provincie Overijssel, heeft Flevoland het verzoek tot handhaving aan die provincie doorgestuurd.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer