%27Zoete+puntpaprika+van+Hartman+de+beste%27
© Frank De Roo

'Zoete puntpaprika van Hartman de beste'

De rode, zoete puntpaprika van A.C. Hartman is de beste paprika van Nederland. Dat vindt althans de jury van de wedstrijd waarin zo'n 20 paprika's van evenzoveel telers werden beoordeeld.

De organisatie was een initiatief van duurzaamheidsactie-organisatie Urgenda en opiniewebsite Foodlog. Zij willen met deze wedstrijd consumenten duidelijk maken dat 'paprika's niet één pot nat zijn' en dat er wel degelijk veel verschil is in smaak.

'Deze wedstrijd is ook bedoeld als stimulans aan de sector om in te zetten op duurzaamheid en innovatie', zegt Sandra van Kampen van Urgenda. 'We hopen dat we zo ook een proces van smaakinnovatie in gang kunnen zetten.'

Proeverij

Onderdeel van de wedstrijd was een vergelijkende proeverij van paprika's van allerlei variëteiten, vormen en kleuren waarvan de inzenders zeggen dat ze mee horen te dingen naar de titel van de lekkerste paprika.

De smaakjury bestaande uit culinair journalist Felix Wilbrink, chef-kok Berdien Siere en groentekok Jonathan Karpathios koos uiteindelijk de paprika van Hartman. 'Door het zoet heen, proef je andere smaken', zo vond Wilbrink. 'Ik kreeg meteen zin in nog een stukje.'

Biologisch

A.C. Hartman is een van de grootste telers van Nederland met meerdere vestigingen door heel het land. Naast reguliere teelt van diverse soorten paprika’s en andere gewassen, teelt Hartman ook biologisch onder glas.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  11° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  13° / 7°
  10 %
Meer weer