LTO voert Groot Wilnis Vinkeveen weer uit

LTO Noord gaat weer meewerken aan de uitvoering van convenant Groot Wilnis-Vinkeveen. Dat is het resultaat van een stevig gesprek dat LTO Noord Utrecht gisteren met Utrechts gedeputeerde Bart Krol voerde.

LTO+voert+Groot+Wilnis+Vinkeveen+weer+uit
© Nieuwe Oogst

Volgens voorzitter Henk Veldhuizen van LTO Noord Utrecht is er na het gesprek met Krol voldoende vertrouwen dat de provincie de afspraken van het gebiedsconvenant nakomt en alle aspecten van het Akkoord van Utrecht serieus neemt.

Drie weken geleden was een brief van de provincie aanleiding voor LTO Noord om te twijfelen aan de inzet en koers van de provincie in Groot Wilnis-Vinkeveen. In die brief betwijfelde Utrecht haar aankoopplicht voor de Ecologische Hoofdstructuur (EHS).

Zekerheid

Veldhuizen: 'In het Akkoord van Utrecht hebben we afspraken gemaakt over de afronding van de EHS. Dan moet je natuurlijk als boer wel de zekerheid hebben dat er geld is wanneer je grond binnen de begrenzing wil verkopen. En ook als je wil omvormen naar particulier natuurbeheer'.

Niet aankopen was voor LTO Noord onaanvaardbaar. Veldhuizen: 'Er liggen bovendien concrete aankoopmogelijkheden in dit gebied, ook van bedrijven die voor een deel buiten de EHS liggen. Het is zaak om die kansen slagvaardig op te pakken'.

Ammoniak

Volgens Veldhuizen was Krol achteraf niet zo gelukkig met de formulering van de brief. Verder heeft de gedeputeerde toegezegd werk te maken van de opheffing van externe werking voor ammoniak rond natuurbeschermingsgebieden, anders dan Natura 2000.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer