Vergunning+mestverwerking+eenvoudiger
© Projecten LTO Noord

Vergunning mestverwerking eenvoudiger

De vergunningverlening voor mestverwerkinginstallaties met een capaciteit van minder dan 50.000 kuub mest komt dit najaar onder de Crisis- en herstelwet te vallen. Daarmee wordt de vergunningverlening eenvoudiger.

Kleinere mestverwerkinginstallaties en de mestbewerkingsinstallaties die niet op een terrein met een industriële bestemming staan, moeten onder de Crisis- en herstelwet komen te vallen. Dat stelde een meerderheid van de Tweede Kamer in april van dit jaar.

Demissionair staatssecretaris Joop Atsma van I&M verwacht dit nog dit najaar te kunnen regelen, laat een woordvoerder van het ministerie weten.

Trage procedure

De trage procedure van vergunningverlening is een belangrijk obstakel voor het opzetten van mestverwerking.

Per 1 januari 2013 treedt een nieuw meststelsel in werking. Elke veehouder die meer mest produceert dan hij op eigen grond kwijt kan, wordt verplicht een percentage van de overschotmest te laten verwerken bij een mestverwerker of te exporteren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  30 %
Meer weer