'Drijfmest op grasland tot 1 september'

Het LTO Noord Informatiecentrum krijgt veel vragen over de uitrijperiode van mest. 'Vanmorgen om 8.30 uur kregen we de eerste vraag alweer binnen', zegt Nicole Eertink van het Informatiecentrum.

'Veel boeren en loonwerkers zijn in de veronderstelling dat ze drijfmest op grasland mogen uitrijden tot 15 augustus, maar dit mag tot 1 september', vertelt Eertink.

Het uitrijden van drijfmest op grasland mag op alle grondsoorten van 16 februari tot 1 september. Het uitrijden van vaste mest op grasland is op zand en lössgrond toegestaan van 1 februari tot 1 september, op klei- en veengrond van 1 februari tot 16 september, meldt het www.ltonoord.nl/content/informatiecentrumLTO Noord Informatiecentrum.

Bouwland

Eertink: 'Op bouwland mag er drijfmest uitgereden worden van 1 februari tot 1 augustus. Uitrijden tot 1 september is toegestaan als er uiterlijk 31 augustus een groenbemester wordt geteeld, bloembollen worden geplant of winterkoolzaad wordt gezaaid.'

Vaste mest

Het uitrijden van vaste mest op bouwland is op zand en lössgrond toegestaan van 1 februari tot 1 september. Op klei- en veengrond mag het hele jaar vaste mest uitgereden worden. Dit geldt tevens voor gronden waarop fruit- en plantsoenbomen staan, laat het LTO Noord Informatiecentrum ten slotte weten.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer