Geen+Russisch+exportverbod+voor+graan
© wikipedia

Geen Russisch exportverbod voor graan

De Russische autoriteiten ontkennen dat er op korte termijn een exportverbod komt voor graan.

Vorige week nog kwam Goldman Sachs Bank met de mededeling dat zo’n exportverbod aanstaande was vanwege de tegenvallende oogstverwachting in Rusland. Vanwege droogte en de strenge vorst worden de Russische oogstcijfers steeds weer naar beneden bijgesteld.

Het areaal graan in Rusland nam afgelopen seizoen toe met 1,7% tot in totaal 44,9 miljoen hectare. De opbrengst wordt echter geraamd op 2500 kilo per hectare en dat was in 2011 nog 3700 kilo. De oogstraming voor tarwe in Rusland komt uit op 46 miljoen ton, dat is 11 miljoen ton minder dan vorig jaar.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  16° / 11°
  50 %
Meer weer