Cyprus zet zich in voor nieuw GLB

EU-voorzitter Cyprus gaat er alles aan doen om vaart te houden in de hervorming van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid. Dat heeft Landbouwminister Sofoclis Aletraris toegezegd.

De bewindsman was deze week in het Europees Parlement om de plannen voor het komende halfjaar toe te lichten. Cyprus vervult tot eind 2012 het voorzitterschap van de EU.

Aletraris vindt dat het nieuwe GLB moet inspelen op ‘de veranderende behoeften, wensen en verwachtingen van Europese boeren en burgers.’ Boeren en tuinders kunnen dan duurzaam, productief en concurrerend aan de slag om te voldoen aan de Europese en wereldwijde vraag naar voedsel.

Geld nodig

Verschillende leden van de Landbouwcommissie van het Europees Parlement benadrukten dat er wel voldoende geld moet zijn om een goed landbouwbeleid te kunnen opzetten. Ze hielden de minister voor dat ze geen beslissing zullen nemen over de GLB-hervorming zolang er geen duidelijkheid is over het lange termijn-budget.

Naast het GLB wil Cyprus de komende maanden vorderingen maken op onder meer het gebied van dierenwelzijn, inclusief diertransporten, electronische I&R bij runderen en etikettering van vlees en vleesproducten. De parlementariërs vroegen ook aandacht voor de I&R bij schapen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer