Geen excuus Q-koorts

De regering maakt geen excuses aan Q-koortspatienten. Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt excuses ook niet nodig.

Geen+excuus+Q%2Dkoorts
© Nieuwe Oogst

'De overheid heeft dit de patiënten niet aan aangedaan', zei ministers Edith Schippers van Volksgezondheid gisteren tijdens een debat voor de Q-koorts in de Tweede Kamer. De regering heeft al 10 miljoen euro beschikbaar gesteld zodat patiënten met Q-koorts kunnen worden ondersteund met advies, begeleiding en onderzoek. Volgens Schippers geeft de overheid daarmee voldoende erkenning voor het leed van de Q-koortspatiënten.

Wel gaf zij toe dat de regering beter en sneller had kunnen communiceren ten tijde van de Q-koortscrisis. 'Maar daardoor waren er waarschijnlijk niet minder slachtoffers geweest.'

Het spijt me

PvdA, SP, GroenLinks, D66, ChristenUnie en PvdD pleiten gisteren in de Tweede Kamer voor een 'het spijt me' van de Nederlandse regering. Maar een meerderheid in de Tweede Kamer vond dit niet nodig.

De Nationale ombudsman Alex Breninkmeijer, die de Q-koortsuitbraak onderzocht op verzoek van de patiëntenvereniging, stelt in zijn rapport dat het vertrouwen in de overheid is geschaad en excuses gepast zou zijn.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer