Agrarische Amvest-portefeuille naar ASR

ASR Vastgoed Vermogensbeheer neemt de agrarische portefeuille van Amvest Vastgoed over. Het bedrijf stoot deze tak af, omdat het zich verder wil specialiseren in de ontwikkeling van nieuwe woningbeleggingsfondsen.

Om deze activiteiten te kunnen uitvoeren, houdt Amvest een strategische grondportefeuille van zo'n 850 hectare. Met de aankoop breidt ASR haar beleggingen in grond uit met bijna 2000 hectare tot ruim 33.000.

ASR is als langetermijnbelegger de grootste particuliere grondbezitter van Nederland. De Amvest-portefeuille heeft een oppervlakte van 1957 hectare en bestaat voor het overgrote deel uit verpachte en in erfpacht uitgegeven agrarische gronden en 14 boerderijen.

Friesland en Groningen

In de portefeuille zit verder 254 hectare bos, een aantal woningen en recreatiegronden. De meeste gronden liggen in Friesland en Groningen. Een kleiner deel ligt in Noord- en Zuid-Holland.

Voor de pachters, huurders en erfpachters van de gronden verandert er niets door de overname. De contracten blijven ongewijzigd.

ASR en Amvest

ASR is een van de grootste verzekeraars in Nederland, met de merken ASR, Ardanta, De Amersfoortse, Europeesche Verzekeringen en Ditzo. Amvest is actief als fondsmanager en ontwikkelaar op de Nederlandse woningmarkt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer