De+Jong+wint+NRM+bij+zwartbonte+vaarzen
©

De Jong wint NRM bij zwartbonte vaarzen

Dick de Jong en familie pakten met Willem's Hoeve Rita 579 de vaarzentitel zwartbont op de NRM. De Sanchez-dochter is groot, lang en luxe. Ook haar beenwerk is erg best, nog beter dan reservekampioen Hbc Goldwyn Daydream van Jacob Wijnker uit Avenhorn.

Kampioen Rita 579 is een erg luxe vaars met een imponerend uier en best beenwerk. Over de overgang van voorhand naar middenhand kan een opmerking worden gemaakt, maar de vaars straalde deze ochtend en verdiende zo terecht de titel.

Juryleden Marcus Mock en Tjebbe Huijbrechts kozen voor Daydream als reserve vanwege haar sterke lange kruis in combinatie met een best uier. Opmerking is de 'Franse stap' met de voorbenen en de iets smalle voorhand.

• Voor complete overzicht klik op www.nrm.nl/nl/nieuws/bericht.jsp?id=30007uitslagen

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 13°
  60 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  13° / 10°
  50 %
Meer weer