'Beter Leven-keurmerk weidemelk'

De Dierenbescherming praat met de zuivelindustrie over de mogelijkheden om op melk van weidende koeien een ster van het Beter Leven-keurmerk te plakken. Dat zei directeur Frank Dales vanmiddag bij de ondertekening van het Convenant Weidegang in Weesp.

In totaal 54 organisaties ondertekenden vanmiddag het convenant, waarin ze afspreken dat ze zich gaan inspannen om het aantal weidende koeien niet verder te laten dalen. Het gaat om zuivelondernemingen, erfbetreders, maatschappelijke organisaties, retailers, kaasverkopers, terreinbeherende organisaties, overheid en onderwijsinstellingen.

Dales gaf aan dat de Dierenbescherming lang heeft getwijfeld om het convenant te ondertekenen. Hij bestempelt het convenant als 'weinig ambitieus'. Dat zijn organisatie toch tekende is 'omdat weidegang goed is voor de koeien is, het hoort bij Nederland en de acceptatie van melkveehouders onder burgers vergroot.' Een Beter-Leven-keurmerk, dat al op vlees zit, kan helpen om boeren de extra kosten voor weidegang terug te laten verdienen, aldus Dales.

Reactie LTO

Kees Romijn, voorzitter van LTO Melkveehouderij, reageerde met de opmerking dat het initiatief van LTO en NZO om 53 organisaties uit te laten spreken dat ze zich inzetten voor weidegang 'al een ster op zich waard is. Of we dat nu meteen ook onder een concept moeten laten vallen, is de vraag.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer