Schap besteedt maaien Oldambt uit

Waterschap Hunze en Aa's besteedt dit jaar het maaiwerk in Oldambt uit aan firma Krinkels uit Zuidwolde. Het gaat om ongeveer 200 kilometer.

Eerder besteedde Hunze en Aa's het onderhoudswerk aan de watergangen rond Valthermond uit. De vergelijking met de marktpartijen voor dit breedspooronderhoud leverde een goed beeld op van de prijs-kwaliteit verhouding.

Nieuwe ideeën

Nu wil het waterschap dezelfde prijs-kwaliteitsverhouding uitzoeken voor het smalspooronderhoud. Voordeel van het uitbesteden is volgens het schap dat het maaibeleid continu in beweging is. Uitbesteden levert nieuwe ideeën op om de effectiviteit en efficiency te verbeteren.

Het gaat om de gebieden rondom Scheemda, Meeden, Zuidbroek en Nieuwolda. De maaipaden hebben een breedte van 1,5 meter langs de watergangen.

Onkruiden boerenland

Het maaien gebeurt met speciale smalspoortrekkers en -kranen om het gras en onkruid uit de sloot en van de maaipaden te halen. Onkruiden waaien dan minder naar de naastgelegen boerenland en de veiligheid van de medewerkers is gegarandeerd.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer