WNF: aanpassing Boswet weinig om lijf

De aanpassingen die de Braziliaanse president Dilma Rousseff een week geleden voorstelde voor de nieuwe Boswet, stellen in de praktijk weinig voor. Dat meldt het Wereld Natuur Fonds (WNF).

De aanpassingen lijken volgens WNF eerder bedoeld om het groene imago van het land te redden. In Brazilië vindt eind juni de grote biodiversiteitstop Rio+20 plaats.

WNF wordt daarin gesteund door het Comitê Brasil in Defense of the Forests. Dat is een samenwerkingsverband van ruim 200 maatschappelijke en natuurbeschermingsorganisaties.

Illegale houtkap onbestraft

Illegale houtkap uit het verleden blijft in de Boswet in veel gevallen juist onbestraft. Dit in tegenstelling tot eerdere uitspraken van de Braziliaanse minister van milieu, benadrukt WNF.

Op plaatsen waar de illegale ontbossing wel moet worden hersteld, zoals langs rivieren, mag dit gebeuren door eucalyptus of andere boomsoorten te herplanten, Die komen van nature helemaal niet voor in Brazilië.

Landbouw

Fiscale maatregelen die verantwoorde landbouw stimuleerden, zijn helemaal uit de wet geschrapt. Boeren kregen belastingvoordeel als zij meer bos beschermen dan verplicht of braakliggende gronden sneller herbebossen dan noodzakelijk.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer