Buys+zet+megabedrijf+Vlagtwedde+door
© gemeente Vlagtwedde

Buys zet megabedrijf Vlagtwedde door

Melkveehouder Ad Buys heeft de bouw- en milieuaanvragen voor zijn megastal in Vlagtwedde ingediend. Gemeente Vlagtwedde neemt de aanvragen in behandeling.

Buys liet in maart weten dat hij zijn plannen voor een stal met 1000 koeien en 800 stuks jongvee heroverwoog. Dit gebeurde nadat provincie Groningen bouwplannen van 300 NGE in de ijskast zette. De provincie wil eerst het onderzoek van de Gezondheidsraad afwachten.

'We zijn al zover dat we nu niet meer de stekker eruit willen trekken'', verklaart Buys' adviseur Auke Spoelstra van Pietersma & Spoelstra Ruimtelijke Ordening en Milieuadviseurs de reden om de aanvragen toch in te dienen.

Spoelstra verwacht dat het advies van de Gezondsheidsraad er al ligt, als Vlagtwedde bij de provincie ontheffing vraagt.

Auto

Onlangs vond ook een gesprek met de buren plaats waarbij Buys de plannen uitlegde. Volgens Spoelstra was dit een 'heel goed overleg', hoewel ze het niet prettig vinden dat hij veel land heeft gekocht.

'Maar het is bij grond net zoals bij auto's: als jij een auto koopt, kan ik hem niet meer kopen', geeft Spoelstra aan.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
Meer weer