Kennis over gewasbescherming exporteren

Tijdens de Gewasbeschermingsmanifestatie, gisteren op de Floriade in Venlo, is het startschot gegeven voor het Buitenlandloket Plantgezondheid.

Kennis+over+gewasbescherming+exporteren
© Nieuwe Oogst

Het loket is een initiatief van het Nederlandse bedrijfsleven en onderzoeksinstellingen en gaat functioneren vanuit Wageningen. De bedoeling is om de kennis en expertise over gewasbescherming vanuit Nederland te verspreiden over de rest van de wereld.

'Wij zijn in Nederland gespecialiseerd in landbouw in een dichtbevolkte rivierdelta. Gewasbescherming speelt daarbij een cruciale rol', stelt Jan Bouwman van Syngenta Crop Protection. 'Voor de kennis en ervaring die wij de afgelopen 50 jaar opbouwden, is wereldwijd veel belangstelling.'

Vragen verzamelen

Namens het bedrijfsleven gaf Bouwman gisteren een toelichting op het initiatief om te beginnen met een Buitenlandloket.

'We gaan werken met een soort frontoffice die vragen vanuit het buitenland verzamelt. De backoffice in Wageningen zorgt er vervolgens voor dat de juiste partners binnen het loket worden ingeschakeld om te zoeken naar oplossingen', geeft hij aan.

Bestrijdingsmethoden

Kennisgebieden waarvoor het buitenland interesse heeft, zijn onder meer: de automatisering als ondersteuning voor gewasbescherming, nieuwe bestrijdingsmethoden en resistentieveredeling.

Verder heeft Nederland wereldwijd een goede naam vanwege de hoge productie en de duurzaamheid van de landbouw.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer