Zaadjes zaaien langs Pieperpad

Meer dan 1000 fietsers transformeren deze zomer het Pieperpad tot Bijenpad. Dat gebeurt door onderweg biologische bloemzaadjes te zaaien. Doel daarvan is bijen te helpen.

Deze actie is onderdeel van de internationale campagne 'Bijen houden van bio'. Internationaal handelsbedrijf in biologische groente en fruit Nature & More lanceerde die. De campagne loopt tot het eind van de zomer.

Tijdens 'Bijen houden van Bio' worden 400.000 zakjes biologisch bij-vriendelijk bloemenzaad verspreid in Duitsland, België, Nederland en andere landen. Die hoeveelheid is goed voor evenzoveel vierkante meters bloemenweide.

Biologische landbouw

Het project wil duidelijk maken dat biologische landbouw bijen betere overlevingskansen biedt. 'Niet alleen omdat er geen pesticiden worden gebruikt, maar ook omdat biologische landbouw de natuurlijke biodiversiteit stimuleert', geeft Volkert Engelsman aan.

De oprichter van Nature & More stelt dat biologisch veel meer is dan het afzien van chemische middelen en kunstmest. 'De toekomst van de landbouw moet liggen in samenwerking met de natuur. Bijen zijn onze bondgenoten, dus laten we ze steunen.'

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer