LTO: PAS moet praktisch en werkbaar

De Tweede Kamer ontving afgelopen vrijdag het advies van de Raad van State over de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS). Het advies is positief, geeft LTO Nederland aan, maar de aanpak moet wel praktisch en werkbaar zijn.

De aanpak om de stikstofemissie uit de veehouderij te verminderen is het resultaat van ruim 10 jaar onderhandelingen tussen met ministerie van EL&I en diverse organisaties, waaronder LTO Nederland.

LTO nam volop aan deze onderhandelingen deel. De organisatie pleitte daarin altijd voor houdbare vergunningen, voldoende ontwikkelingsruimte en eenvoudige procedures met lage lasten voor agrarische ondernemers.

Invoering

De volgende stap is dat rijk en provincies een akkoord sluiten over de invoering van de PAS. LTO hoopt dat er snel actie wordt ondernomen om tot dit akkoord te komen.

De land- en tuinbouworganisatie dringt erop aan dat maatregelen worden vertaald in een eenvoudige en eenduidige vergunningensystematiek die landelijke geldigheid heeft.

Verduurzaming en vernieuwing

Na implementatie van de PAS wordt het voor boeren in en nabij Natura 2000-gebieden mogelijk om bedrijfsontwikkeling te combineren met natuurdoelen. Ondernemers kunnen dan gaan investeren in verduurzaming en vernieuwing.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer