Schaderecord+bij+Faunafonds
© Ida Hylkema

Schaderecord bij Faunafonds

Het Faunafonds heeft vorig jaar een record aantal verzoekschriften voor een tegemoetkoming in de schade ontvangen: 6222. In totaal werd voor ruim €12 miljoen aan schadevergoedingen uitgekeerd.

Dat blijkt uit www.faunafonds.nlhet jaarverslag van 2011 van het Faunafonds. Ook is voor de schadecomponent van de overeenkomsten voor het opvangen van rot- en brandganzen op de Waddeneilanden ruim € 1,3 miljoen betaald. Daarna komt het uitgekeerde bedrag in totaal op €13,3 miljoen.

Fruitschade

'De mogelijkheid het verzoekschrift sinds maart 2011 digitaal in te kunnen dienen, heeft daar zeker aan bijgedragen. Ook lijkt er een doorbraak te zijn bij het onderzoek naar het beperken van de schade door kleine zangvogels aan rijpend fruit. Een plastic kaart met reflecterende vlakken lijkt een goed middel om fruitschade te beperken', meldt het Faunafonds.

In de proefvelden, waar de plastic kaarten (firefly's) zijn opgehangen was gemiddeld 31% minder schade. Het Faunafonds heeft in 2011 zelf voor €584.000 aan onderzoek uitgegeven, maar omdat het Faunafonds bij veel onderzoeken als medefinancier optrad, is in 2011 in totaal meer dan €1 miljoen in faunaonderzoek geïnvesteerd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  13° / 13°
  90 %
 • Maandag
  13° / 8°
  20 %
 • Dinsdag
  13° / 7°
  40 %
Meer weer