Meer+akkerbouwers+willen+uitbreiden
© Nieuwe Oogst

Meer akkerbouwers willen uitbreiden

De ambitie bij akkerbouwers en vollegrondsgroentetelers om het bedrijf uit te breiden stijgt dit jaar met respectievelijk 2,2% en 1,7%. Dat blijkt uit de jaarlijkse inventarisatie door AgriDirect.

In 2010/2011 was er sprake van een dip in de uitbreidingsplannen bij akkerbouwers en vollegrondsgroentetelers. Nu heeft 18,9% van de akkerbouwers en 18,3% van de vollegrondsgroentetelers de intentie het bedrijf uit te breiden of te laten opvolgen. Een jaar geleden ging het om respectievelijk 16,7 en 16,6%.

Afbouwen of stoppen

Het percentage boeren dat aangeeft te willen afbouwen of stoppen, is licht gestegen. Zowel bij akkerbouwers als vollegrondsgroentetelers stijgt het percentage beëindigingsplannen met ongeveer een 0,5% ten opzichte van 2011. Bij akkerbouwers komt het percentage dit jaar uit op 6,6%, bij groentetelers 5,9%.

Bij de inventarisatie die AgriDirect onlangs heeft uitgevoerd, werd onder andere gevraagd naar de toekomstverwachtingen en investeringsplannen van akkerbouwers en vollegrondsgroentetelers in Nederland. De laatste inventarisatieronde vond plaats tussen januari en april 2012.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  17° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  15° / 12°
  70 %
Meer weer