Recordomzet voor Agrico

Voor boekjaar 2010-2011 komt de geconsolideerde jaaromzet van de Agrico-groep uit op € 304 miljoen. Dat betekent een maximale uitbetaling over een volume van in totaal 861.400 ton.

Recordomzet+voor+Agrico
© Nieuwe Oogst

De financiële omzet van Agrico ligt 30,6% hoger dan vorig boekjaar. Agrico betaalt het uit de markt gehaalde resultaat vrijwel volledig uit aan haar telers. De ledenraad van Agrico stelde de jaarrekening eerder vandaag officieel vast.

Het boekjaar kenmerkte zich door een uitstekende vraag naar pootgoed, ondanks hoge opbrengsten. In volume werd een recordomzet gedraaid en de gemiddelde uitbetalingsprijs kwam uit op € 32,06 per 100 kilo.

Tegenvallende poolprijs

Industrieaardappelen hadden te maken met de natte oogst van 2010. Een klein deel van de aardappelen bleef zelfs in de grond zitten. Bij Agrico viel de voorverkoop van de fritesaardappelen relatief hoog uit door tegenvallende netto-opbrengsten. Dat resulteerde in een tegenvallende poolprijs voor de Agrico-telers.

De opbrengsten per hectare van tafelaardappelen waren iets lager dan in 2009. De markt kenmerkte zich door pieken en dalen. Uiteindelijk resulteerde dat in een goede financiële opbrengst per hectare.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer