FrieslandCampina in top-5 coöperaties

FrieslandCampina behoort tot de top-5 van coöperaties met de grootste omzet. De zuivelreus prijkt met € 9,6 miljard op de vierde plaats.

Dit blijkt uit de publicatie 'Coöperatie+ De economische betekenis van de coöperatie' van de Nationale Coöperatieve Raad voor land- en tuinbouw (NCR).

Op de eerste plaats staat Achmea met een omzet van € 19,7 miljard. Tweede staat de Rabobank en derde VGZ. ForFarmers (zevende), FloraHolland (negende) en Agrifirm (tiende) zijn eveneens grote land- en tuinbouwcoöperaties.

FrieslandCampina behoort ook tot de top-5 van grootste coöperatieve werkgevers. Het bedrijf staat derde. De Rabobank is de coöperatie met de meeste mensen in dienst.

Coöperatieve ondernemingen in Nederland hebben een gezamenlijke omzet van € 111 miljard. In vergelijking: de 43 in Amsterdam genoteerde beursondernemingen hadden in 2010 een gezamenlijke omzet van € 253 miljard.

Stijgend aantal

Nederland telt ongeveer 2600 actieve coöperaties. Het aantal coöperaties neemt toe. Opvallend is dat vooral in de sectoren duurzame energie en de coöperatieve zorg het aantal coöperaties flink is gestegen, aldus de NCR.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer