Cees+%27t+Hart+positief+over+melkprijs
© William Hoogteyling

Cees 't Hart positief over melkprijs

Topman Cees 't Hart van FrieslandCampina is positief over de vooruitzichten op goede melkprijzen. 'Op de wereld is de komende 10 jaar meer vraag dan aanbod van melk.'

't Hart zei dit vandaag tegen 850 melkveehouders die naar de jongerendag van zijn zuivelcoöperatie in Bunnik kwamen.

26 cent

Dat er nu en dan wordt gedipt naar 26 cent is volgens de hoogste man van RFC niet uit te sluiten. Maar vanwege een structureel grotere vraag dan aanbod is hij voor wat betreft de gemiddelde melkprijs in de komende 10 jaar positief gestemd.

Nieuwe spelers

De grote consumptiegroei komt in zijn ogen vooral van een grote, groeiende middenklasse in Azië en Afrika. Hij ziet echter ook een groeiende concurrentie voor FrieslandCampina, onder andere van grote frisdrankproducenten als Coca Cola. 'Er komen nieuwe spelers met grote belangen, die deels ook in ons territorium komen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  20° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
Meer weer