Megastallenbeleid Groningen verwarrend

Provincie Groningen is onduidelijk over haar megastallenbeleid. LTO Noord Groningen zoekt uit of het juridisch klopt wat de provincie doet.

Provincie Groningen neemt per direct geen bouwaanvragen van meer dan 300 NGE (250 koeien) in behandeling. Daarmee lieten Gedeputeerde Staten deze week weten de motie van Provinciale Staten uit te voeren.

Het besluit betekent dat de provincie de bouwaanvraag van 8 tot 10 agrarische ondernemers in de ijskast zet. De veehouders kregen dit dinsdag te horen. Hiermee volgt de provincie het verzoek van staatssecretaris Bleker die eerst het rapport van de Gezondheidsraad wil afwachten.

Keukentafelgesprekken

Ook werkt de provincie niet meer mee aan keukentafelgesprekken voor bouwblokken groter dan 1,5 hectare, stelt het college in de brief naar de Groningse gemeenten.

'Hierover ging de discussie niet', zegt LTO Noord Groningen-voorzitter Hilbrand Sinnema. 'Die ging over de 300 NGE-grens. Nu meldt de provincie ook dat ze niet meer mee wil werken aan keukentafelgesprekken voor kleinere bedrijven'.

Ruis voorkomen

Gedeputeerde William Moorlag van ruimtelijke ordening in Groningen zegt dat het niet de intentie van de provincie is om in de brief verder te gaan dan de motie. 'Ik ga ernaar kijken en mocht het nodig zijn, dan onderneem ik actie om ruis op de lijn te voorkomen'.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, edities LTO Noord

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer