€ 9 miljoen aan MEI-subsidie aangevraagd

Twintig glastuinbouwbedrijven hebben voor ruim € 9 miljoen subsidie aangevraagd voor investeringen in energie-innovaties. De subsidie Marktintroductie energie-innovaties (MEI) was open van 1 februari tot en met 15 maart 2012.

Een commissie gaat nu de projectplannen beoordelen. Die toetst de projectplannen op een aantal criteria. Bijvoorbeeld de reductie van de CO2-uitstoot en de vermindering van het gebruik van primaire energie.

Daarna adviseert de commissie EL&I-staatssecretaris Henk Bleker welke projecten per categorie het eerst in aanmerking moeten komen voor subsidie.

Subsidiebudget

EL&I stelt in totaal € 5 miljoen beschikbaar voor deze subsidie. Daarvan is € 2 miljoen bestemd voor de categorie semi-gesloten kassystemen en € 3 miljoen voor de categorie overige energiesystemen.

Er zijn 15 www.hetlnvloket.nl/onderwerpen/subsidie/dossiers/dossier/marktintroductie-energie-innovatiesMEI-aanvragen ontvangen voor semi-gesloten kassystemen en 5 voor overige energiesystemen. Het aangevraagde subsidiebedrag voor de semi-gesloten kassystemen bedraagt € 8 miljoen en voor de overige energiesystemen € 1 miljoen.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer