Milieuvluchten boven Brabant en Zeeland

Met behulp van inspectievliegtuigen controleren 4 Brabantse en Zeeuwse waterschappen op het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en afvalwaterlozingen. Dat gebeurt gezamenlijk met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Vooral bij de veehouderij en in de vollegronds-groententeelt wordt scherp toegezien op het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.

Verder letten de waterschappen en NVWA extra op gebieden met veel bloembollen. Dat gebeurt omdat in deze teelt de gebruiksvoorschriften voor bepaalde gewasbeschermingsmiddelen zijn aangescherpt.

Controles op de grond

Tegelijkertijd met de vluchten voeren teams op de grond controles uit, mede op basis van meldingen vanuit de lucht. Het controlegebied omvat nagenoeg de hele provincie Noord-Brabant en Zeeland.

Bij elke controle van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen kan een monster uit de spuittank worden genomen. Op die manier wordt nagegaan of er geen verboden middel in zit of stoffen die niet in de teelt zijn toegelaten, melden de schappen.

Deelnemende waterschappen

De deelnemende Brabantse waterschappen zijn Aa en Maas (Noord-Oost-Brabant), Brabantse Delta (West-Brabant) en De Dommel (Midden- en Zuid-Oost-Brabant). In Zeeland gaat het om waterschap Scheldestromen.

Het totaal aantal vluchten is dit jaar verder uitgebreid, geven de schappen en NVWA aan.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer