Inspirerend webboek over familiekuddes

Melkveehouders die inspiratie en kennis willen opdoen over het langer bij de koe houden van een kalf, kunnen terecht op een online webboek 'Familiekuddes'. Hierin staan onder meer stalontwerpen en andere ideeën.

In dit www.familiekuddes.nlwebboek worden verschillende vormen van familiekuddes toegelicht, zoals kalf bij koe en jong volwassen kudde. Familiekuddes zijn gericht op een betere weerstand van het vee door een natuurlijker wijze van veehouderij.

Dat betekent niet elke leeftijdsgroep apart huisvesten om contactbesmetting te voorkomen, maar vertrouwen op een betere weerstand en lagere ziektedruk door rust in de kudde en voldoende ruimte.

Stalontwerpen

Naast informatie over huisvesting, het voeren en diergezondheid, beschrijft het webboek stalontwerpen. De ontwerpen zijn in samenwerking met melkveehouders en adviseurs ontwikkeld. Een van de grootste uitdagingen is om diergroepen naar behoefte te kunnen voeren. In een aantal ontwerpen zijn hier oplossingen voor bedacht.

Het online webboek Familiekuddes is gemaakt door www.wur.nlWageningen UR Livestock Research en www.louisbolk.nlLouis Bolk Instituut in opdracht van het ministerie van EL&I.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 2°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer