%27BioHuis+is+ontwikkelhuis%27
© Nieuwe Oogst

'BioHuis is ontwikkelhuis'

Het nieuwe BioHuis is geen traditionele belangenbehartiger, maar een 'ontwikkelhuis' voor de biologische land- en tuinbouw. Dat zegt voorzitter Kees van Zelderen.

De nieuw gekozen voorzitter van het BioHuis stelt dat de biologische sector op eigen benen moet kunnen staan als gelabeld onderzoeksgeld en de taskforce Marktontwikkeling biologische land- en tuinbouw wegvallen. 'Dat bleek een goede basis voor initiatieven en voor kennisontwikkeling. Maar het houdt een keer op.'

Markt en kennis

Het BioHuis zal zich met name richten op het ontwikkelen en stimuleren van markt, kennis en regelgeving. 'We willen een ontwikkelhuis zijn. Dat is wat anders dan een organisatie die standpunten inneemt en belangenbehartiging in engere zin bedrijft', aldus Van Zelderen.

'We zijn een sector die heel dicht op de markt zit. Onze ondernemers zijn gewend om mee te doen aan kennisnetwerken en samen te werken met ketenpartijen. Daar je geld op inzetten is de beste manier van belangenbehartiging', zegt de BioHuis-voorzitter in een interview met Nieuwe Oogst-Zuid.

Jongeren

Een speciaal aandachtspunten voor het bestuur zijn de jongeren. „In de biologische land- en tuinbouw zijn er veel nieuwe, jonge ondernemers. Voor hen gaan we jongerencafés opzetten. Daarin willen we helder krijgen wat hun ambities zijn en wat wij voor hen kunnen betekenen.'

Weer

 • Vrijdag
  34° / 16°
  10 %
 • Zaterdag
  34° / 18°
  10 %
 • Zondag
  33° / 20°
  10 %
Meer weer