Toch ontheffing voor antistuifdek

EL&I-staatssecretaris Henk Bleker geeft, in afstemming met zijn collega Joop Atsma, alsnog ontheffing voor het aanleggen van een antistuifdek met rundveedrijfmest in de Veenkoloniën.

Toch+ontheffing+voor+antistuifdek
© Harry Tielman

Vanaf vanmiddag 12 uur mogen agrarische ondernemers met een Veenkoloniaal bouwplan in Groningen, Drenthe en Overijssel drijfmest gebruiken om stuifschade tegen te gaan.

Deze tijdelijke vrijstelling geldt uitsluitend voor percelen waar al andere preventieve stuifwerende maatregelen zijn genomen. Het gaat hier om maatregelen zoals de inzaai van zomergerst of de bedekking van een perceel met een cellulosepreparaat.

Vroeg stadium

Het verzoek om rundveedrijfmest te mogen toepassen als antistuifdek is vorige week al in een vroeg stadium ingediend door LTO. Vanwege het aanhoudende droge weer en de aanwakkerende oostenwind drong LTO bij het ministerie aan op een snelle beslissing.

Vorig jaar kwam de ontheffing aan de late kant. Toen zijn veel akkerbouwers op de lichte gronden in de Veenkoloniën net als in 2010 geconfronteerd met forse stuifschade in diverse gewassen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer