IJKakker ontvangt ruim 8 ton SNN-subsidie

Ontwikkeling Groene Schutcolloiden (€ 215.969) van Avebe en IJKakker (€ 829.246) van LTO Noord zijn 2 van de 12 innovatieve projecten die subsidie krijgen van SNN. In totaal is € 5 miljoen beschikbaar.

In totaal dienden 26 projecten een aanvraag in bij Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN). Die zijn afkomstig van de sectoren agribusiness, energie, life science en sensor- en watertechnologie.

De www.snn.eu/download.asp?link='/files/3138/Lijst met gehonoreerde projecten najaarstender.pdf'uitverkoren projecten uit Drenthe, Friesland en Groningen zijn beoordeeld op een aantal criteria, zoals innovatie en samenwerking tussen bedrijfsleven en kennisinstellingen.

Tendersystematiek

SNN paste de tendersystematiek nog niet eerder toe, die wordt op dit moment geëvalueerd.

Mede op basis daarvan wordt in de loop van 2012 besloten of er nieuwe tenders komen in 2012 en 2013, geeft het samenwerkingsverband aan.

IJKakker

In LTO Noord-project www.ltonoord.nl/nieuws/betere-metingen-beslisregels-en-adviezen-project-ijkakkerIJKakker worden 3 jaar lang op akkers op zand, klei en dalgrond zeer intensieve metingen verricht aan bodem en gewas.

Dat gebeurt in deelprojecten van partijen als PPO, IRS, Bayer, DACOM, DLV en Avebe.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer