HarvestaGG: méér dan groen gas alleen

HarvestaGG, het bedrijf van onder meer Jan Cees Vogelaar, ziet meer mogelijkheden met het verwaarden van gras dan alleen groen gas produceren. Vooral voor het eiwit uit gras is interesse.

Dat vertelde Ineke Mastenbroek van HarvestaGG gisteren op een bijeenkomst van Stichting Agrarisch Netwerk Flevoland.

Het bedrijf heeft haar naam inmiddels veranderd. Van Harvesta Groen Gas naar Harvesta Green Goods. 'Bioplastics, biobrandstoffen, bio-energie, humane voeding en veevoer. Er zijn veel ideeën met allerlei stoffen die we uit het gras halen', zegt Mastenbroek.

Green Goods Farms

Swifterbant is de locatie waar HarvestaGG de eerste van een serie Green Goods Farms wil bouwen. In de droogvergister wil het bedrijf zo’n 70 tot 80% gras verwerken. Daarnaast wordt de vergister gevoed met onder andere bietenblad.

Tot oktober heeft het bedrijf een samenwerking met Essent voor het doorontwikkelen van de plannen. In oktober is het 'go – no go' moment.

Boeren

Voor de teelt van het gras, een mengsel met onder andere rietzwenk, zoekt HarvestaGG boeren in een straal van 15 kilometer rond de locatie in Swifterbant die gras willen opnemen in hun bouwplan.

In april organiseert HarvestaGG opnieuw bijeenkomsten voor boeren. 'April moet laten zien of de gezonde belangstelling van de boeren voor de grasteelt wordt omgezet in: ik ga het doen', geeft Mastenbroek aan.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer