Export bloemen en planten gedaald

De exportwaarde van bloemen en planten uit Nederland is in februari met 2% gedaald in vergelijking met vorig jaar. Dat meldt groothandelsorganisatie HBAG Bloemen en Planten.

Tot en mét februari is er een toename van een krappe 1%, waardoor de totale omzetwaarde uitkomt op € 915 miljoen. Het winterse weer in februari temperde de vraag, waardoor de handel terughoudender moest zijn bij de inkoop voor de belangrijke Valentijnsdag op 14 februari.

Na de eerste twee maanden dit jaar noteert de snijbloemenexport in waarde een beperkte plus tot € 611 miljoen en die van pot- en tuinplanten een stijging van ruim 1% tot € 304 miljoen. Groothandelaren hopen op meer stabiliteit in de markt en herstel van het vertrouwen in de economie.

Wispelturig

Februari is voor de internationale bloemen- en plantenhandel een wispelturige maand door de extra vraag voor Valentijnsdag en de vaak wisselende weersomstandigheden. In de laatste vijf jaar schommelde de exportomzet in februari tussen € 446 miljoen in 2010 en € 646 miljoen in 2008.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer