Overzomerende ganzen aanpakken

Er komt een gebiedsplan voor overzomerende ganzen in het IJsselgebied tussen Arnhem en Deventer.

In het plan moet komen te staan hoe de Wildbeheereenheden (WBE’s) in de regio, samen met de agrarische sector en natuurorganisaties, het aantal overzomerende ganzen in die regio gaan terugdringen.

Gebiedsplan

De faunabeheersplannen in Gelderland geven de mogelijkheid van gedetailleerde gebiedsplannen. Sinds een paar jaar maken WBE’s in het rivierengebied in de omgeving van de Maas en de Waal van deze mogelijkheid gebruik.

Hun plan, waarin gedetailleerd staat hoe de ganzenpopulatie kan worden ingeperkt, werd goedgekeurd door Provinciale Staten. In het rivierengebied lukt het nu om het aantal overzomerende ganzen door afschot en het schudden en prikken van eieren te beperken. Dat gaat echter wel langzamer dan vooraf gedacht.

IJsselgebied

LTO Noord Gelderland en 9 betrokken WBE’s willen nu ook zo'n gebiedsplan voor het IJsselgebied. Hiervoor is een budget van € 10.000 gevonden vanuit LTO Noord en de faunabeheereenheden Veluwe en Oost-Gelderland.

Men streeft er naar om het plan voor mei bij de provincie in te dienen, zodat het plan nog komende zomer operationeel kan zijn.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer