WNF wil uitstel Braziliaanse boswetstemming

Wereld Natuur Fonds (WNF) vraagt om uitstel van de stemming over de nieuwe Braziliaans boswet. De finale besluitvorming over deze nieuwe wet staat nu voor 6 en 7 maart gepland.

Door de stemming uit te stellen, hoopt WNF te werken aan verbetering van de wet zodat die minder desastreuze gevolgen heeft voor de Braziliaanse natuur. Begin maart wordt een definitief besluit verwacht als het Huis van Afgevaardigden over het voorstel stemt.

Na deze stemming kan alleen president Dilma Rousseff de wet nog tegenhouden of veranderen door haar veto daarover uit te spreken.

Wetenschappers genegeerd

WNF en andere natuurbeschermingsorganisaties hebben vooral kritiek op de enorme snelheid waarmee wordt geprobeerd om de nieuwe boswet door te drukken. Daarom zet de organisatie momenteel in Brazilië alle zeilen bij om de stemming op 6 en 7 maart uit te stellen.

Als dat lukt, verwacht de natuurbeschermingsorganisatie extra tijd te krijgen om de politiek te overtuigen van de dramatische gevolgen van de wet. Het zal na maart namelijk enkele maanden duren voordat in de Braziliaanse politieke agenda weer tijd is om de wet te behandelen.

Economische groei

De nieuwe Braziliaanse boswet is bedoeld om de economische groei van het land te stimuleren door meer landbouwgrond aan te leggen. Boeren die ruim 100 miljoen hectare bos illegaal kapten, krijgen amnestie, geeft WNF aan.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer