Vlagtwedde maakt weg vrij voor megaboer

Gemeente Vlagtwedde geeft melkveehouder Ad Buys groen licht voor het indienen van de vergunningen voor de bouw van zijn megabedrijf bij Bourtange. De gemeenteraad stemde vanavond in met het 'principeverzoek medewerking grootschalige melkveehouderij in Hebrecht'.

Het college van B en W liet eerder al blijken dat ze de komst van de megastal met 1000 melkkoeien en 800 stuks jongvee ziet zitten. Omdat het om een groot project gaat, had de gemeenteraad het laatste woord.

De partijen vinden echter dat omliggende bedrijven niet gehinderd mogen worden in hun bedrijfsuitvoering en eventuele uitbreidingen. Het CDA diende een motie in.

Lichtuitstoot

In de motie vragen de christendemocraten het college ook gebruik te maken van de regeling vermindering lichtuitstoot uit veehouderijbedrijven en aandacht te schenken aan de verkeerssituatie. De gemeenteraad stemde in met de motie van het CDA.

CDA, ChristenUnie, 2 leden van de PvdA, Partij Gemeentebelangen en VVD stemden voor het principebesluit. Twee leden van de PvdA en GroenLinks zijn tegen. Volgens GroenLinks gaat het niet meer 'om schaalvergroting, maar om industrie, macht van het geld en prestige'.

Veel belangstelling

Veel boeren en andere buurtbewoners kwamen op de raadsvergadering af. Omdat er voor lang niet iedereen plek was in de raadszaal, volgden 50 mensen de vergadering via een scherm in de kantine van het gemeentehuis.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer