LTO verliest vertrouwen in Nieuwkoop

LTO Noord zegde gisteren het vertrouwen in wethouder Trudy Veninga van gemeente Nieuwkoop over het dossier Noordse Buurt op.

In een speciaal overleg met de wethouder gaf LTO Noord aan het oneens te zijn met de manier waarop de gemeente omgaat met de glastuinders in de Noordse buurt. Het gaat dan om de groep die hun bedrijf moet beëindigen ten behoeve van natuurontwikkeling.

De land- en tuinbouworganisatie vertrouwde er de afgelopen 6 jaar op dat bij het wegbestemmen van 40 hectare glas en evenzoveel bedrijven de tuinders een billijke en redelijke schadeloosstellingen zouden ontvangen. Ook taxaties in 2009 versterkten dat vertrouwen.

Diverse gesprekken

LTO Noord gaf echter na de bestemmingsplanprocedure en goedkeuring door de Raad van State in 2010 in diverse gesprekken met de wethouder aan dat de wijze waarop de bedrijven door aankopers worden benaderd onder de maat is. Net als de transparantie van het systeem.

LTO Noord wil wel verder praten met de gemeente, maar stelt eisen aan de manier waarop die onderhandelingen plaatsvinden. Met een aantal tuinders is al een overeenstemming bereikt of is verplaatst naar een ander gebied. Voor LTO is dat niet het bewijs dat de gemeente het goed doet.

Acceptabele oplossing

Een aantal tuinders kon bijvoorbeeld niet langer wachten op de lange juridische onteigeningsprocedure. LTO Noord wil voor alle getroffen tuinders een acceptabele oplossing.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer