LTO Wieringerland heft zich op

LTO Noord-afdeling Wieringerland heeft zich afgelopen weekend opgeheven. De afdeling gaat op in de nieuwe fusie-afdeling Hollands Kroon. Aftredend voorzitter Otto Smit van Wieringerland ontving de Zillveren Speld.

Smit kreeg in het bijzijn van zo'n 70 leden de versierselen opgesteld door bestuurder Jan Prins van LTO Noord Noord-Holland. Smit was sinds 2007 voorzitter van de afdeling. 'Je bent een echt mensenmens. Je weet op natuurlijke wijze te verbinden en bruggen te bouwen, zonder het resultaat uit het oog te verliezen', zei Prins.

Wieringerrandmeer

Smit heeft zich onder meer jarenlang met 'veel energie', 'passie' en 'vol overtuiging' ingezet voor de boeren die moesten wijken voor Wieringerrandmeer. Ook al bekleedt 'de zeer gewaardeerde' Smit voor Hollands Kroon geen bestuursfunctie meer, de afhandeling van het dossier blijft onder zijn beheer.

Dat gebeurt omdat provincie Noord-Holland de gronden nu grotendeels gaat teruggeven aan de boeren. Tijdens de laatste vergadering van Wieringerland werd bekend dat de afdeling bijna zo'n € 100.000 in kas had. Daarvan gaat het grootste deel naar Hollands Kroon.

Armste afdeling

De 3 andere fuserende afdelingen zijn niet zo vermogend. Daarom is besloten een bedrag per lid door te sluizen, waarbij het geldelijk bezit van de armste afdeling bepalend is. Voor de resterende € 20.000 tot € 25.000 wordt nog een bestemming gezocht.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer