Vorst+dwarsboomt+mest+uitrijden
© Persbureau Noordoost

Vorst dwarsboomt mest uitrijden

Het is twijfelachtig of boeren vanaf 1 februari mest mogen of kunnen uitrijden. Het ministerie van EL&I neemt hier vanwege de invallende winter pas maandag of dinsdag een besluit over.

Oorspronkelijk zou het besluit deze week vallen. Maar nu er vorst aankomt, wacht het departement nog even. EL&I gaf eerder al aan de uitrijdatum alleen te vervroegen als er geen sprake is van vorst. Eind volgende week worden temperaturen van -12 voorspeld.

LTO heeft steeds aangedrongen op vervroeging van de uitrijdatum op alle grondsoorten. Een toenemend aantal boeren kampt met een tekort aan opslagruimte voor de mest. De vorst dreigt nu roet in het eten te gooien. Want ook als er groen licht komt, mag op bevroren grond geen mest worden uitgereden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 7°
  20 %
Meer weer